...

Retinoidi na recept

Retinoidi so topikalne učinkovine, ki temeljijo na vitaminu A ter zmanjšujejo gubice. So najbolj priljubljena in raziskana sredstva proti staranju. Retnoidi gladijo gubice tako, da spodbujajo sintezo kolagena. Hkrati tudi spodbujajo tvorbo novih žil v koži, kar izboljša njeno barvo. Prav tako so retinoidi učinkoviti pri odpravljanju starostnih peg ter za mehčanje grobih mest na koži. Potrebno je tri do šest mesecev redne uporabe, preden lahko opazimo vidno izboljšanje gubic, optimalni rezultati pa so vidni po šestih do dvanajstih mesecih uporabe. Ker lahko retinoidi kožo dražijo in izsušijo, dermatologi priporočamo, da jih na začetku uporabljate dvakrat tedensko, nato vsak drugi dan in pogostost uporabe nato postopno povečate tako, da jih kasneje uporabljate vsak večer pred spanjem. Retinoidi povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo, zato priporočamo, da podnevi uporabljajte UV zaščitno kremo. Za ohranjanje učinkov je potrebno retinoide uporabljati stalno.

Prvi retinoid je bil Tretinoin, pod lastniškim imenom Retin-A. V 70. letih prejšnjega stoletja se je uporabljal za zdravljenje aken, raziskovalci pa so kasneje ugotovili, da tudi zmanjšuje hiperpigmentacije in pospešuje obnavljanje površinskih kožnih celic. Tretinoin je retinoid, ki se izdajaja na recept. V kozmetičnih izdelkih sicer najdemo retinoide, ki so na voljo brez recepta (npr. retinol). Ker te učinkovine niso tako močne (in posledično ne tako dražeče), so tudi manj učinkovite pri odpravljanju gubic kot tretinoin.

Opis storitve: Najprej opravite posvet v naši ordinaciji ali spletni ambulanti. V kolikor presodimo, da ste primerni za terapijo, vam predpišemo bel trimesečni recept za tretionin sprva v blažji koncentraciji. Nato sledi kontrolni posvet, kjer presodimo ali lahko izvajate terapijo dalje in ali v isti ali močnejši koncetraciji tretionina. Sledita še dva kontrolna posveta za dobo uporabe enega leta. Ob vsakem predpisu recepta je nujno potreben nakup ene izmed krem za zaščito kože pred UV žarki, ki jo obvezno vsak dan zjutraj ne glede na vreme nanestite na očiščeno kožo obraza. Na začetku priporočamo tudi zaščitni kremi, ki jo uporabljate za blaženje dražečega učinka tretionina, dokler se vaša koža nanj ne navadi.

Predvidena cena: posvet preko spletne ambulante, izvid z vsemi nasveti med samo terapijo in predpis belega recepta za tri mesece (80 eur), dodatno nakup izbrane kreme za zaščito pred soncem in dveh zaščitnih krem (pomen in uporabo vam razložimo na posvetu), nato sledi za vsak kontrolni posvet in recept (40 eur) ter dodatno UV zaščitna krema. Slednji tretma izveden pod zdravniškim nadzorom bo blagodejno vplival na mladosten videz vaše kože, kar ima tudi znanstveno dokazano podlago. Priporočamo.

Košarica
Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.